Dyscalculie en rekenproblemen

Merk je dat je kind moeite blijft houden met het automatiseren van keersommen? Is je kind een kei in plus-sommen, maar de min-sommen blijven een probleem? Of lukt het klokkijken nog steeds niet? Schrijft het 15 in plaats van 51? Bij hardnekkige problemen op dit gebied wordt er ook wel over dyscalculie gesproken.

Veel kinderen komen echter niet in aanmerking voor een dyscalculieverklaring. Maar daar mag de hulp natuurlijk niet stoppen. En ook wanneer je kind wel een dyscalculieverklaring heeft, is het verstandig om ook goed te kijken naar andere oorzaken voor de rekenproblemen.

Om optimaal te kunnen leren moet je een goede lichaamsbeheersing hebben, je emoties kunnen controleren en sociale vaardigheden hebben ontwikkeld. Om tot dit punt te komen doorloop je vanaf je geboorte verschillende fases. Deze fases worden bepaald door de natuur. Door fases over te slaan of juist te vervroegen mis je belangrijke ontwikkelingsbouwstenen waardoor je bijvoorbeeld rekenproblemen kunt ontwikkelen.

Al deze fases heb ik samengevat in mijn model, De Leerpiramide. Dit model laat zien welke stappen kinderen moeten doorlopen voordat ze klaar zijn om goed te kunnen leren lezen, schrijven en rekenen. Met de kennis van het model, kun je op latere leeftijd ook signaleren waar fases zijn overgeslagen en hoe je deze alsnog kunt integreren. Wil je meer informatie over het model, bekijk dan mijn webinar. Wil je alles weten over de verschillende fases en graag leren hoe je leerproblemen tijdig kunt signaleren en oplossingen alsnog kunt integreren? Dan nodig ik je uit om mijn online training te gaan volgen. De online training is zowel geschikt voor ouders als professionals.

 Zie ook: Leerpiramide voor ouders & Leerpiramide voor professionals.

Meer informatie:

Webinar – Gratis

Regelmatig houd ik online een webinar waarin ik meer vertel over de Leerpiramide. Tijdens het webinar, dat je vanachter je computer kunt volgen, is er ook gelegenheid om vragen te stellen in de chat.

Hieronder kun je je gratis aanmelden om de opname van 20 april terug te kijken. Houd de agenda in de gaten voor het volgende live webinar.

Online training 6-delig – € 99,-

Wil je meer weten over de Leerpiramide? Tijdens de 6-delige online training aan de hand van de Leerpiramide, leer ik je  alles wat je moet weten over de verschillende fases die kinderen doorlopen. Hoe je gericht kunt observeren om te kijken waar mogelijk problemen zijn. Daarnaast krijg je heel veel inspiratie en ideeën om hier zelf mee aan de slag te gaan. De training is geschikt voor zowel ouders als professionals.

Tweedaagse training voor professionals – € 495,-

Tijdens deze tweedaagse intensieve training krijg je heel veel tools om in je praktijk of in je klas met kinderen aan de slag te gaan. We gaan dieper in op de achtergronden van de Leerpiramide. Je leert observeren en anders kijken naar kinderen.

In een groep van maximaal 10 professionals gaan we aan de slag om een plan te maken om gericht hulp te bieden in de klas of in je praktijk. Je krijgt bruikbare tips zodat je vol inspiratie weer naar huis gaat.