Donderdagavond 13 april om 20:00 uur organiseer ik een informatieavond over schoolrijpheid. Vanuit het model ‘de leerpiramide’ vertel ik je welke fases jouw kind moet doorlopen om tot leren te komen.

Op deze avond leer ik je anders kijken naar je eigen kind of leerling. Je leert zien en ervaren dat het onmacht is bij kinderen als het leren niet lukt. Om tot leren te komen moeten kinderen bepaalde fases doorlopen. Door middel van de leerpiramide laat ik je zien welke bouwstenen nodig zijn om goed te kunnen lezen, schrijven, rekenen, maar ook om stil te zitten en je goed te kunnen concentreren.

Als je fases hebt overgeslagen dan kun je niet aan de top van de piramide komen. Dan is je piramide uit balans en lukt het niet om goed te leren lezen, schrijven en te rekenen.

Ik begin te vertellen over het belang van veiligheid. Daar vertel ik wat de invloed van stress is op je leren. Daarna neem ik je mee in de wereld van de reflexen, gaan we het hebben over het belang van evenwicht en zintuigen. Vervolgens vertel ik over de grove en fijne motoriek en wat hier belangrijk is om goed te kunnen leren. Dan gaan we naar de ogen en oren. In mijn praktijk krijg ik veel kinderen met leer- en gedragsproblemen die geen goede oogsamenwerking hebben. En als we eindigen aan de top weet jij welke fases je kind of leerling moet doorlopen om goed te kunnen leren.

De informatieavond is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via een mailtje naar info@jufjoke.nl of via 06-81553380.